Heat pump configurator

powered by

General

Heat Pump Configurator (HPC) berekent koel- en warmtelast

Het is niet zo eenvoudig om te bepalen of het interessant is om een bestaande woning uit te rusten met een warmtepomp of een combinatie van warmtepomp en zonneboiler. Althans, zonder de Heat Pump Configurator gerekend. De HPC is een super handige software om het bestaande afgiftesysteem van een woning te evalueren en de koel- en warmtelast te berekenen voor de verschillende ruimtes. De HPC tool is zeer gebruiksvriendelijk voor installateurs, architecten en particulieren.

Het programma leidt u door een aantal parameters zoals oriƫntatie van de woning t.o.v. de zon, de oppervlakte van de ruimtes, kenmerken van muren, vloeren en plafonds, de afmetingen van ramen en deuren, het raamtype (glas en profiel), het type van zonwering en de radiatortypes. U hoeft enkel de gegevens in te voeren, de HPC tool berekent het resultaat. U vindt de HPC gratis op deze site. De HPC maakt gebruik van de Adobe AIR runtime. Deze kan eveneens gratis worden gedownload van de Adobe website.

Om de input van gegevens te vergemakkelijken maakt u best gebruik van de HPC pocket guide, een handig boekje waarin u stap voor stap alle gegevens kan invullen.